tirsdag den 4. marts 2014

FASTELAVNSBOLLER


Nu weekenden er overstået, betyder det også, at min fødselsdag og fastelavn er overstået! I anledningen af, at jeg havde fødselsdag på fastelavn i år, valgte jeg at bage fastelavnsboller til mine gæster. Den oprindelige opskrift er fra Twin Food, har dog lavet lidt ændringer i den.

Ingredienser:
500 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
120 g smeltet smør
50 g gær
2 dl mælk
2 æg
1 tsk. salt
30 g sukker

1 vaniljestang
2 æg
30 g sukker
4 spsk maizena
5 dl mælk

Flormelis
Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:
Lun mælken og opløs gæren i.
Bland mel og smør i en skål.
Pisk ægget med salt og sukker, og bland det ned i mælken.
Hæld mel blandingen ned i dejen og ælt godt.
Lad dejen hæve i 1 times tid.
I mens dejen hæver, laves cremen.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og mas det i lidt sukker.
Pisk æg, sukker, maizena og vanilje sammen.
Varm mælken i en gryde, og hæld æggeblandingen ned i.
Rør hele tiden i cremen indtil den tykner.
Hæld cremen i en beholder og sæt den i køleskabet.

Når dejen er færdig med at hæve deles den i to stykker.
Hvert stykke rulles ud, så man har en tynd dej.
Del dejen i kvadratiske felter og lig cremen i.
Pak bollerne sammen, ved at folde hvert hjørne ind mod midten.
Sørg for at cremen er pakket godt ind, så det ikke flyder ud.
Sæt bollerne på bageplade, og lad dem hæve 20 minutters tid.
Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200 grader i cirka 15 min.

Når bollerne er færdigbagte skal de køle helt af.
Put glasur på bollerne og drys efterfølgende med frysetørrede hindbær.

Nu har du en lækker grov variation af fastelavnsboller lige til at spise!

OBS! Hvis man godt kan lide remonce med marcipan, synes jeg man skal følge Twin Foods opskrift. Da jeg ikke er den store fan af marcipan undlod jeg at komme det i mine fastelavnsboller. Mængden af creme er en lille smule stor (både med og uden remonce), så jeg vil foreslå at man laver 2/3 af opskriften på creme, hvis man kun ønsker creme i bollerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar