fredag den 12. oktober 2012

GROVE PØLSEHORN





Opskrift:
75 g smør eller margarine
2,5 dl mælk
50 g gær
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
150 g rugmel
Ca. 250-300 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i mælken og tilsæt derefter smørret eller margarinen. Hvis margarinen ikke er flyende (becel) så smelt det i en gryde, og rør mælken derud i, og oplæs derefter gæren. Rør de øvrige ingredienser i dejen. Brug dog ikke al melen, da det kan variere fra dej til dej. Når dejen er færdigæltet, så lad den stå og hvile i 5 min. Form derefter dem til pølsehorn. Jeg rullede min dej ud i en cirkel, og skar dejen ud i trekanter, og rullede dejen om mine pølser. Kom evt. ketchup i, hvis man lyster. Lad pølsehornene hæve i 20 min. Varm ovnen til 200 grader i mens. Jeg brugte varmluftovn. Når pølsehornene har hævet, pensl dem med sammenpisket æg og sæt dem dernæst ind i den varme ovn og bag dem i ca. 15 min. 

Jeg fik 16 stk. ud af min dej. Jeg anvendte dog også cocktailpølser (2 stk. i hver), da jeg ikke kunne finde nogen normale pølser i min brugs. Og selvfølgelig: spis mens de er varme, så smager de bedst!





2 kommentarer:

  1. Uh, de ser bare rigtig gode ud :)
    Har også selv været i køkkenet idag, regnvejr & bagværk passer bare så godt sammen

    www.itsmypassions.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh, det lyder som en dejlig dag! :-)

      Slet